Home » Amazing Video » Belajar Bikin Video Animasi (lagu Prettiest Friend – Jason Mraz)

Belajar Bikin Video Animasi (lagu Prettiest Friend – Jason Mraz)

Blog Stats

  • 2,052,837

PERLINDUNGAN HAK CIPTA

Lisensi Creative Commons

Adab Merujuk:
Boleh menyebarluaskan isi blog ini dengan menyebutkan alamat sumber, dan tidak mengubah makna isi serta tidak untuk tujuan komersial kecuali dengan seizin penulis.
=====
Plagiarisme adalah penyakit yang menggerogoti kehidupan intelektual kita bersama.

Follow me on Twitter

Bila Anda merasa blog ini bermanfaat, silakan masukkan alamat email Anda untuk selalu mendapat artikel terbaru yang dikirim melalui email.

Join 5,852 other followers

Yang bikin animasi video ini cukup kreatif mengekspresikan musiknya yang keren.
Sehingga menjadi benar-benar spectacular lyrics, song, voice, and video.


PRETTIEST FRIEND
by Jason Mraz

This is what I look like today
And I’m trying not to pull out my hair
I’m trying not to show it ’cause I’m far too shy to grow it back there
That’s probably why I like wearing hats
There’s no denying I’m deferring the facts
Avoiding confrontation
Lacks tact in a situation
Behind every line is a lesson yet to learn

But if you ask me
The feeling that I’m feeling is overwhelming
And oh, it goes to show
I’ve so much to know

I wrote this for my prettiest friend
Who while trying not to prove that I care
Trying not to make all my moves in one motion and scare her away
Well she can’t see she’s making me crazy now
I don’t believe she knows she’s amazing how
She has me holding my breathe
So I’d never guess that I’m a none such unsuitable, suited for her

But if you ask me
The feeling that I’m feeling is complimentery
And oh, it goes to show
The moral of the story is boy loves girl
And so on the way that it unfolds is yet to be told

I know that I should be brave
Even pretty can be seen by the blind
I know that I cannot wait
Until the day we finally learn how to find each other
Redefining open minds

And if you ask me
The feeling that I’m feeling is overjoyed
And it’s golden, it goes to show then
The ending of this song should be left alone
And so on ’cause the way it unfolds is yet to be told

Ternyata cara bikin video animasi seperti di atas itu mudah kalo punya keinginan kuat. Cara bikinnya cukup pake aplikasi Paint (yg tersedia di Windows) untuk nge-gambarnya, kemudian digabung dg Windows Movie Maker (ini juga tersedia di Windows) untuk dijadikan sebuah film. File lagu MP3-nya bisa di-insert dalam Windows Movie Maker tsb untuk dijadikan backsound.

Lebih jelas step-by-step nya bisa disimak dalam tayangan video pada link berikut ini:
http://www.metacafe.com/watch/514148/how_to_make_animation/

Semoga bermanfaat.

Salam hangat tetap semangat,
Iwan Yuliyanto

——————————–
[Dari blog lamaku: fightforfreedom.multiply.com/music/item/447/
Posted on Jul 7, ’12 10:46 AM]

Advertisements

11 Comments

  1. Larasati says:

    bukan video klip sih tp foto2 yg dijadikan background vidoe

  2. Larasati says:

    makasih link nya pak iwan….larass pengen bikin video klip sebuah lagu hehe semoga bisa

    • Lagu di atas sama animasi gambarnya keren, khan?
      Silakan dicoba, mbak Laras, buat video klip-nya, ntar bisa disisipin dg foto-foto pilihanmu.

      Tentang foto-foto, saya jadi keinget kalo belum pernah posting lagunya Iwan Fals di blog, duuuh… padahal video olahanku udah lama di upload di Youtube 🙂

      Terimakasih mengingatkan.

    • Larasati says:

      hehe aseeggg….di upload yah pak 🙂

    • Larasati says:

      itu kan sudah jadi dalam bentuk windows media player trus kalau mau di upload gimana caranya pak??

  3. cumakatakata says:

    punya keinginan dan waktu ya Mas….

  4. I’ve got so much on my plate this week, it’s silly but I simply had to take some time off to watch this video. It’s totally baller! Watch this video BUZZBOOZ.COM

  5. I am officially jealous of Peng Joon. This video he’s released is amazing and it’s the reason I’m jealous.

  6. Motion graphic spt ini juga gak kalah kreatif & uniknya. Ayo dipelajari bikinnya 🙂

Mari Berdiskusi dan Berbagi Inspirasi. Terimakasih.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Let me share my passion
My passion is to pursue and share the knowledge of how we work better with our strengthen.
The passion is so strong it can do so much wonder for Indonesia.

Fight For Freedom!
Iwan Yuliyanto

Kantor Berita Umat

%d bloggers like this: